Het Team

PatsyTeam

Patsy Deheyder

Thuis hadden we steeds een hond, waar ik veel mee optrok. Vanaf mijn twaalfde leerde ik paardrijden en paarden verzorgen werd algauw iets wat ik enorm graag deed. Alles draaide daar rond. Ondertussen werd mijn liefde voor “Afrika” gewekt door de eerste documentaires op TV.

Daar Afrika ver weg leek, belandde die droom even op de achtergrond. Maar mijn honger om iets met dieren te doen , bleef aangroeien. Zo kwam ik op de universiteit uit bij : Diergeneeskunde. Dit vond ik wel een hele uitdaging en ik voelde me absoluut gelukkig in mijn keuze.

Het eerste wat we kochten toen we trouwden was een prachtige golden pup, Humble Bee. En zo rolde ik ook in de hondenwereld. Daar ontdekte ik, dat je echt een ongelofelijke band met een hond kan opbouwen. En de honger bleef maar groeien want het was ongelofelijk boeiend. En nog steeds, na 12 honden.

En die “Afrika” droom werd, tot mij grote vreugde ook werkelijkheid.

Mocht ik opnieuw moeten beginnen , dan maakte ik zeker dezelfde keuze!!!!

Anker-Lissa

LissaTeam

Lissa Lambrecht

Ik studeerde af in 2003 met grote onderscheiding en stapte onmiddellijk in de praktijk. Ik vond alles even boeiend en deed veel ervaring op in tal van praktijken en klinieken.
Nadat ik van alles geproefd had, vond ik mijn grote passie in dermatologie. Ik studeerde bij (esavs, 3-jarige opleiding in Wenen), volgde tal van Europese en binnenlandse congressen en ben actief lid van de werkgroep dermatologie.
Nu behandel ik alle huidpatiëntjes met even veel inzet. Allergische dieren vormen ongetwijfeld de hoofdmoot van mijn patiënten; het is vaak een uitdaging om op zoek te gaan naar de oorzaak van het probleem en een gepaste, individueel aangepaste oplossing voor elk dier. Maar het is net die samenwerking met eigenaar en dier die het zo leuk maakt om uiteindelijk een gelukkige klant en een kwispelende, jeukvrije hond (kat,…) de consultatieruimte te zien buitenlopen.

 

In mijn vrije tijd maak ik lange wandelingen met mijn honden, Blue en Nox. En trainen we af en toe wat gehoorzaamheid.

Anker-Nancy

Nancyteam

Nancy Roef

Hallo, ik ben Nancy.

Van kleins af aan wilde ik reeds dierenarts worden. Dit zou mij de kans geven om zieke dieren met de beste zorgen te helpen. Met het behalen van mijn diploma in 2010 is deze droom werkelijkheid geworden.

Sinds december 2010 vervoeg ik Patsy en Lissa in de praktijk. Ik hou me in de eerste plaats bezig met de eerstelijns diergeneeskunde. Graag zou ik me op termijn willen verder verdiepen in een bepaald vakgebied. Ik heb een bijzondere interesse voor interne geneeskunde, chirurgie, medische beeldvorming en tandheelkunde.

Ik kijk er al volop naar uit om jullie met jullie huisdier te kunnen helpen.

Anker-Lissa1

Sandrateam

Sandra Meers

Sandra Meers is mijn naam en ik ben in 1998 afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde te Gent. Op de faculteit bleef ik 1jaar als assistente werken

Ik was daarna 11jaar werkzaam in dierenkliniek anubis in Aartselaar, vervolgens een jaartje in Marke (West-Vlaanderen ) en in 2012 een half jaartje in Nederland.

Nu kom ik het team in Bonheiden versterken.

Ik hou van consulteren en heb een grote affiniteit voor knaagdieren en konijnen. Bij gezelschapsdieren hou ik vooral van tandheelkunde en interne geneeskunde.

Mijn gezinnetje bestaat uit mijn echtgenoot die ook dierenarts is en mijn drie kinderen: de tweeling Amber en Steffi die het levenslicht in 2001 zagen en de zoon Wouter die in 2003 is geboren.

Mijn vrije tijd breng ik door met zorgen voor onze vier super toffe konijnen die zowat gans onze tuin als territorium hebben en mijn lieve dertienjarige merrie. Paardrijden is dan ook 1 van mijn favoriete bezigheden.

Met mijn gezinnetje ga ik graag op vakantie en Zuid-Afrika met zijn mooie natuur heeft mijn hart gestolen.

Anker-Lissa2

K2MP1

Sofie Vandenwijngaerden

Hallo iedereen!

Ik ben Sofie en ik ben in 2013 afgestudeerd als dierenartsassistente aan de Katholieke Hogeschool Kempen. Deze studiekeuze is een logisch gevolg van mijn grote liefde voor dieren.

Als kind ben ik opgegroeid tussen de katten van mijn lieftallig omaatje. Echter, haar vele verhalen over de honden die ze ooit gehad heeft, deden mijn hartje sneller slaan en mijn wens om een eigen hond te hebben groter worden. Vele jaren heb ik erom gesmeekt. Op mijn zestien was het dan eindelijk zover, mijn eerste hond kwam in mijn leven. Golden retriever Lenca is nu 9 jaren lang mijn kwispelende beste vriendinnetje.

Ik ben enorm geïnteresseerd in hondengedrag en zal me daar in de toekomst ook verder in bijscholen.

Naast mijn bezigheden met mijn eigen woefke, ben ik ook vrijwilliger in een dierenasiel. Daar verzorg ik de diertjes, verschoon hun hokjes en geef hen de liefde die ze nodig hebben. En daaruit bestaat ook mijn taak als dierenartsassistente. Ook voor medicatie en voeding kan je bij mij terecht!

Hopelijk tot snel!

Sofie

Anker-Sofir-2

Anker-Sofir-1

K2MP3

Gerlinde Janssens

Mijn naam is Gerlinde Janssens. Ik ben afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde in Gent in 1981 met onderscheiding. Al vanaf toen ging mijn interessegebied uit naar de oftalmologie en in 1992 behaalde ik dan ook mijn Certificate in Veterinary Opthalmology in Groot-Brittanië. Daarnaast ben ik lid van het Belgische oogpanel, de ESVO (European Society of Veterinary Opthalmology) en bestuurslid van AFOV (Association pour la Formation en Opthalmologie Vétérinaire). Jaarlijks neem ik dan ook deel aan het ECVO, ESVO en AFOV congres.

Ik ben ook auteur van verschillende overzichtsartikels en posters en geef zelf geregeld voordrachten over oftalmologie. Mijn bijzondere interesse gaat uit naar cataract chirurgie bij honden en oogafwijkingen bij konijnen en roofvogels.

Ik ben werkzaam in DAP Kleidal te Hemiksem, samen met 3 andere collega’s, maar daarnaast ben ik ook vaak op verplaatsing. Elke 2de vrijdag van de maand kan u mij dan ook terug vinden in Dier&Dorp om de patiënten met oogproblemen verder te helpen.

www.oog-dierenarts.be

Anker-Sofir-3

K2MP4

Kris De Ceulaer

Al sinds mijn vroege jeugd, wilde ik op elk paard een ritje maken en iedere hond even aaien. Mijn passie voor dieren zette zich dan ook verder in de start van de studie diergeneeskunde. Na het afstuderen in 2004, kreeg ik een positie aangeboden als doctoraatsassistente aan de Universiteit van Antwerpen, waar ik in mei 2011 mijn doctoraat in de diergeneeskunde behaalde. Maar tijdens het doctoreren, miste ik het contact met levende dieren en daarom begon ik een 3-jarige opleiding tot dierenosteopaat. Na deze 3-jarige opleiding behaalde ik in juni 2010 met succes het diploma Animal Osteopathy.

Door mijn achtergrond als dierenarts, kan ik diergeneeskundige problemen onderscheiden van osteopatische problemen en werk ik ook in samenspraak met dierenartsen om zo een optimaal resultaat te bereiken.

Bijkomend, heb ik in 2013 een bijscholing gevolgd over neuraaltherapie en biopunctuur. Hardnekkige problemen of zeer pijnlijke problemen kunnen door neuraaltherapie op een andere manier aangepakt worden.

Osteopathie is een vakgebied dat niet stilstaat dus volg ik regelmatig bijscholingen over andere aanverwante topics om op de hoogte te blijven van de evolutie van technieken en om mijn algemene kennis te verbreden.

Zie ook: Osteopathie bij honden en katten

Team-detail-top

facebook0

Flickr1

arrowup